Sarmale de post

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg orez
  • - 600 gr pasta de tomate
  • - 1 pachet soia granule -200 gr
  • - 2 kg ceapa uscata
  • - 1 fir praz
  • - 1 lingura oregano
  • - 1 lingura sare
  • -1 lingura condimente de legume
  • - 400 ml ulei
  • - 2 linguri malai alb (malaiul are proprietatea de a lega compozitia de sarmale)
  • - foi de vita de vie si de potbal

Mod de preparare

Se clatesc foile de vita si cele de potbal, se pun intr-o oala cu apa clocotita, se intorc pe o parte si pe alta si, cand isi schimba culoarea, se opreste focul. Se arunca apa si se lasa foile la scurs.
Se alege orezul, se clateste in cateva ape si se pune la undit, pe foc mic, cu o cantitate de apa, cat sa depaseasca orezul cu un 1 cm. si, cand apa scade, se opreste focul.
Se curata prazul si ceapa, se toaca marunut si se undesc in ulei, pana cand ceapa isi schimba putin culoarea. Nu se exagereaza cu unditul cepei, pentru a nu se pierde proprietatile si gustul.
Se pregateste soia, dupa intructiunile de pe ambalaj.
Se pune intr-un vas, orezul, ceapa undita, faina de malai, sare, oregano, soia, pasta de tomate, condimente cu gust de legume; se omogenizeaza bine si se umplu frunzele. Se fac sarmalute, mai mari sau mai micute, dupa gust si preferinte, se asaza in oala, se adauga apa cat sa cuprinda sarmalele, se pune capac si se dau la cuptor, la foc potrivit. Sa aveti pofta dragilor!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.