Sarmale cu nuci si seminte

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ceapa
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca seminte de floarea soarelui
  • 1 ceasca seminte de dovleac
  • 1 cana nuci
  • sare
  • piper
  • varza murata
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Varza murata o pregatim pt sarmale, alegem fiecare frunza si taiem cotoarele.

Pt umplutura: ceapa curatata si taiata marunt o calim in ulei, adaugam orezul spalat si scurs de apa, peste ceapa calita si lasam pina orezul devine putin transparent.
Rasturnam compozitia intr-un bol, adaugam nuca data prin robot, dar nu o macinam foarte marunt ca pentru prajituri, ci o lasam putin mai mare, semintele de dovleac si semintele de floarea soarelui. Se adauga sare si piper dupa gust, se amesteca pina se incorporeaza toate ingredientele si se umplu foile de varza cu aceasta compozitie, pina dam forma de sarmale.
Se pun in cratita in care am pus pe fundul vasului varza murata tocata marunt, am pus sarmalele, am mai adaugat varza tocata marunt, apoi am pus apa sa treaca de sarmale, am mai stropit pe deasupra cu putin ulei de masline si am dat la foc pina acestea s-au fiert. Noi le-am servit cu smantana.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.