Risotto cu Ciuperci in Varianta Vegana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g orez pentru risotto (Arborio)
  • 400 ml vin alb
  • 600 g ciuperci
  • 2 buc ceapa alba
  • 3 buc ardei capia
  • 100 g+ 50 g +40 g unt de cocos
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2 cuburi legume (22 g )
  • 1 lingurita boia iute afumata
  • Sare roz de Himalaya si piper proaspat macinat
  • dupa gust

Mod de preparare

Risotto se face dintr-un orez special, care nu se sfarama in timpul fierberii si care absoarbe mult lichid in timpul fierberii, cele mai bune soiuri pentru risotto fiind orezul Arborio si Carnaroli. Specificul acestui fel de a gati orezul consta si in modul lui de preparare: orezul se caleste in ulei sau unt (preferabil clarificat), apoi se stinge cu vin si dupa aceea se adauga treptat supa fierbinte, rezultand un orez cremos.

Punem intr-o tigaie 100 g. unt de cocos la topit apoi adaugam ceapa tocata marunt si orezul si prajim cateva minute. Stingem cu vinul alb si lasam la fiert pana se evapora vinul.

In timp ce prajim ceapa si orezul, punem la fiert 1600 ml apa (de 4 ori cat este cantitatea de orez) in care adaugam cel 2 cuburi de legume si fierbem pana la primul clocot apoi oprim fierberea.

Dupa ce s-a evaporat vinul din orez incepem si adaugam din apa fiarta, cate 4-5 polonice, asteptam ca orezul sa absoarba apa si adaugam din nou 4-5 polonice cu apa si tot asa pana se fierbe orezul. Durata de fierbere a acestui orez Arborio este de 15 minute.

In timp ce fierbem orezul, punem intr-o tigaie 50 g. Unt de cocos la topit, adauga ardeiul capia taiat rondele si il calim cateva minute apoi adaugam ciupercile taiate felii subtiri, condimentam cu boia si prajim la temperatura medie pana se evapora apa din ciuperci.

Cand am terminat de fiert orezul adaugam patrunjelul tocat, ciupercile calite, 40 g. unt de cocos (pentru face orezul mai cremos.) si asezonam cu sare si piper.

Pofta Buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.