Risotto cu Ciuperci in Varianta Vegana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g orez pentru risotto (Arborio)
  • 400 ml vin alb
  • 600 g ciuperci
  • 2 buc ceapa alba
  • 3 buc ardei capia
  • 100 g+ 50 g +40 g unt de cocos
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2 cuburi legume (22 g )
  • 1 lingurita boia iute afumata
  • Sare roz de Himalaya si piper proaspat macinat
  • dupa gust

Mod de preparare

Risotto se face dintr-un orez special, care nu se sfarama in timpul fierberii si care absoarbe mult lichid in timpul fierberii, cele mai bune soiuri pentru risotto fiind orezul Arborio si Carnaroli. Specificul acestui fel de a gati orezul consta si in modul lui de preparare: orezul se caleste in ulei sau unt (preferabil clarificat), apoi se stinge cu vin si dupa aceea se adauga treptat supa fierbinte, rezultand un orez cremos.

Punem intr-o tigaie 100 g. unt de cocos la topit apoi adaugam ceapa tocata marunt si orezul si prajim cateva minute. Stingem cu vinul alb si lasam la fiert pana se evapora vinul.

In timp ce prajim ceapa si orezul, punem la fiert 1600 ml apa (de 4 ori cat este cantitatea de orez) in care adaugam cel 2 cuburi de legume si fierbem pana la primul clocot apoi oprim fierberea.

Dupa ce s-a evaporat vinul din orez incepem si adaugam din apa fiarta, cate 4-5 polonice, asteptam ca orezul sa absoarba apa si adaugam din nou 4-5 polonice cu apa si tot asa pana se fierbe orezul. Durata de fierbere a acestui orez Arborio este de 15 minute.

In timp ce fierbem orezul, punem intr-o tigaie 50 g. Unt de cocos la topit, adauga ardeiul capia taiat rondele si il calim cateva minute apoi adaugam ciupercile taiate felii subtiri, condimentam cu boia si prajim la temperatura medie pana se evapora apa din ciuperci.

Cand am terminat de fiert orezul adaugam patrunjelul tocat, ciupercile calite, 40 g. unt de cocos (pentru face orezul mai cremos.) si asezonam cu sare si piper.

Pofta Buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de portocale

Desert tort cu jeleu de portocale
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj