Placinta de Iarna cu Legume (Winter Vegetable Pie)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru cartofi pireu
  • 3 cartofi mai maricei
  • sare si piper dupa gust
  • lapte dupa necesitate
  • unt dupa necesitate
  • 6-7 fire de ceapa verde tocate marunt de tot
  • patrunjel verde dupa preferinta
  • 50 gr branza cheddar (sau mai mult)
  • Pentru legume
  • 25-30 gr unt
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 radacini de pastarnac
  • 4-5 morcovi
  • 1 telina radacina, mai marisoara
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • rosmarin uscat dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml vin alb (am folosit Sauvignon blanc)
  • circa 100 ml supa de legume (sau ceva mai mult)

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala, se taie ca pentru pireu, se pun la fiert in apa cu sare. Cand sant gata, se scurg, se face un pireu dupa dorinta dv, se amesteca cu ceapa verde, patrunjelul si branza, se mixeaza bine si se lasa deoparte.

Se curata si se taie in felii uniforme, legumele. Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga toate legumele plus condimentele. Se prajesc, amestecand mereu, pana se rumenesc putin dupa care se adauga vinul si se lasa la fiert.

Cand incepe sa fiarba, se pune capac si se da focul la mic. Se lasa la fiert pana scade lichidul de pe ele, amestecand din cand in cand. Inainte de a stinge focul se pune untul si se mai lasa 1 minut. Se ia de pe foc, se presara faina peste legume, se amesteca bine si se toarna supa de legume peste ele.

Daca este nevoie se poate folosi ceva mai mult lichid decat este prevazut in reteta. Se pune inapoi pe foc si cand s-a ingrosat totul se stinge focul.

Se aranjeaza legumele intr-o tava termorezistenta sau portii individuale (ramekin), se aseaza cartofii deasupra si se da la cuptorul preancalzit la temperatura mare. Se tine acolo pana prinde o crusta aurie si pe margini se vede lichidul cu bule.

Se scoate de la cuptor, se lasa la racit. Se serveste feliat, ca atare sau garnitura langa friptura sau carnati.
Daca placinta se serveste calda, nu se va putea taia din cauza ca este foarte moale iar daca se folosesc ramekins, se lasa la racit placinta si apoi se scoate din forme

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii

Pentru pachetelul vesel

Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj