Placinta de Cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1200 gr cartofi
  • 700 gr carnati afumati
  • 13 oua
  • 600 gr smantana
  • 400 gr telemea
  • delikat dupa gust
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Pentru inceput se fierb cartofii intregi si 10 oua. Dupa ce au fiert cartofii, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie felii. La fel se procedeaza si cu ouale.

Se incinde cuptorul.
o tava se unge cu ulei si se aseaza pe rand jumatate din cantitatea de cartofi. Cartofii se condimenteaza putin, dupa care se pun asezate frumos ouale taiate felii si carnatii rondele. Intr-un castron, se amesteca smantana cu 200 gr telemea si ouale ramase. Jumatate din aceasta compozitie se toarna peste carnati, iar apoi se aseaza cartofii ramasi.

Deasupra placinei se pune restul compozitiei cu smantana.
Compozitia se da la cuptor, acoperita (eu am acoperit-o cu o folie de aluminiu), pentru 30-40 minute. Apoi se da folia jos, se rade telemeaua ramasa si se mai lasa aproximativ 15 minute la cuptor, dupa care se scoate.
Se serveste calda.
Pofta buna!!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...