Pireu de fasole boabe cu ardei copti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Necesar pt 4 persoane :
  • 2 cutii de conserva de fasole boabe alba(cutia era de 400 gr )
  • 2 buc ceapa rosie
  • 4 buc ardei grasi (rosii, galbeni, verzi)(eu am folosit ardeii din congelator )
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de otet balsamic (eu am folosit otet normal ca nu am gasit balsamic)
  • sare si piper alb macinat

Mod de preparare

Se scurge zeama de pe conserva de fasole boabe oprindu-se din zeama cam un sfert de cutie.Se pun boabele in robotul de bucatarie si adaugam un pic de zeama si le tocam pana devine ca si un pireu.Se codimenteaza cu sare si piper alb dupa gust si se adauga 3 linguri de otet si se amesteca bine.

Ardeii grasi se coc pe plita sau in cuptor se curata de pielita si se curata de seminte apoi se taie in fasii de cca.1 cm. Ardeii se sareaza si se adauga si un pic de otet.

Pe cele 4 linguri de ulei de masline calim ceapa rosie taiata felii subtiri.

Intr-un pahar de sticla se pune pireul de boabe si peste punem 1-2 linguri de ceapa calita cu ulei si deasupra se mai pune din abundeta ardeii taiati felii si codimentati.

Se serveste cu paine prajita sau bruschetti (tartine prajite)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu zmeura

Din categoria ,ador zmeura,am bagat o tarta,m-am inspirat din reteta Jamilei.

Tarta cu zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj