Pilaf cu legume si cartofi copti cu cascaval, de post

Portii
6
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 4 morcovi mici
  • 4 cepe roșii mici
  • 3 gogoșari
  • 1 zucchini mediu
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 cana orez
  • 3 căni apă sau supă de legume
  • sare, piper
  • ulei, 2 foi de dafin
  • ierburi de Provence
  • busuioc și rozmarin uscate
  • boia afumată și iute,
  • suc de lămâie după gust
  • Pentru cartofi:
  • 5 cartofi albi mari
  • 2 fire ceapă verde
  • Cascaval de post
  • Margarină
  • Sare grunjoasa
  • Piper
  • Fulgi de chilli
  • Ulei de măsline

Mod de preparare

Mai întâi pregătim pilaful:
Curatam legumele, ceapa o tăiem solzisori, morcovii felii subtiri, usturoiul îl pisam, zucchini îl tocam cuburi, gogosarii îi tăiem felii subtiri.
Într-o oală potrivită, încingem puțin ulei, calim ceapa și morcovii 10 minute, adăugăm ardeiul, dovlecelul, le calim 5 minute, punem și orezul, mai calim puțin.
La final adăugăm usturoiul pisat, condimentele și ierburile uscate, asezonam, punem și apa ( sau supă de legume, dacă avem) și fierbem totul cu capac cca. 25 de minute.
Când legumele și orezul au fiert, iar lichidul s-a absorbit, mai asezonam, dacă e cazul și adăugăm puțin suc de lămâie.
Spălăm bine cartofii, îi asezonam cu sare și piper, îi ungem bine cu ulei și îi coacem o oră la 200 de grade Celsius.
Îi tăiem în două, îi asezonam.
Separat topim cam o lingura de margarină cu vârf, calim în ea ceapa verde tocată.
Punem margarina cu ceapă verde peste cartofii pregătiți, așezați într-o tavă potrivită.
Peste fiecare cartof presaram cașcaval de post razuit, îi stropim cu ulei de măsline și îi coacem încă 15 minute în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Cartofii copti cu cașcaval de post se servesc alături de pilaful cu legume!
E o mâncare de post delicioasă, rețete proprii, merită încercată!
Poftă bună!

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Desert bomboane Raffaello

Reteta pentru un picnic reusit

Desert bomboane Raffaello
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura