Pilaf cu Dovlecei, Mazare si Porumb

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1 legatura de ceapa verde, tocata rondele
  • -2 linguri ulei
  • -2- 3 dovlecei
  • -140 g orez
  • -coaja rasa de lamaie, dupa gust (optional)
  • -275 ml supa de legume
  • -1 ardei gras, rosu, taiat cubulete
  • -1 cutie boabe de porumb
  • -100 g boabe de mazare din conserva sau congelate
  • -2 linguri zeama de lamaie
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa si ceapa verde in uleiul incins pana se inmoaie.

Adaugati dovleceii curatati si taiati cubulete si sotati inca cateva minute.

Puneti orezul, coaja rasa de lamaie (optional), supa, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, pana cand lichidul se absoarbe aproape tot si orezul incepe sa se inmoaie.

Adaugati ardeiul si fierbeti in continuare pana ce orezul este facut. La nevoie, completati cu inca putina supa fierbinte.

La sfarsit, inglobati boabele de porumb, de mazare, zeama de lamaie si lasati pe foc inca 2 min, amestecand ocazional, apoi condimentati cu marar verde, tocat marunt, sare si piper, dupa gust.

Serviti pilaful cat este cald, presarat cu marar verde, simplu sau ca garnitura.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...