Pilaf cu Dovlecei, Mazare si Porumb

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1 legatura de ceapa verde, tocata rondele
  • -2 linguri ulei
  • -2- 3 dovlecei
  • -140 g orez
  • -coaja rasa de lamaie, dupa gust (optional)
  • -275 ml supa de legume
  • -1 ardei gras, rosu, taiat cubulete
  • -1 cutie boabe de porumb
  • -100 g boabe de mazare din conserva sau congelate
  • -2 linguri zeama de lamaie
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa si ceapa verde in uleiul incins pana se inmoaie.

Adaugati dovleceii curatati si taiati cubulete si sotati inca cateva minute.

Puneti orezul, coaja rasa de lamaie (optional), supa, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, pana cand lichidul se absoarbe aproape tot si orezul incepe sa se inmoaie.

Adaugati ardeiul si fierbeti in continuare pana ce orezul este facut. La nevoie, completati cu inca putina supa fierbinte.

La sfarsit, inglobati boabele de porumb, de mazare, zeama de lamaie si lasati pe foc inca 2 min, amestecand ocazional, apoi condimentati cu marar verde, tocat marunt, sare si piper, dupa gust.

Serviti pilaful cat este cald, presarat cu marar verde, simplu sau ca garnitura.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac cu mar si scortisoara

Este un cozonac pufos si foarte aromat datorita scortisoare in cantitate destul de generoasa. Este o reteta pe care am...

Cozonac cu mar si scortisoara
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.