Se curata ciupercutele si se fierb cateva minute in apa cu sare, se dau la o parte si se toaca. Ceapa se curata si se taie maruntel. Curatam dovlecelul si ardeiul se taie in cubulete. Curatam cartofii si se taie rondele.
In 2 linguri de ulei de masline tragem ceapa si adaugam ciupercutele. Le amestecam din cand in cand sa nu se prinda. Timpul lor de preparare e cel mai lung deoarece trebuie sa se patrunda. Cand sunt gata le scoatem intr-un vas. In aceeasi tigaie continuam cu celelalte 2 linguri de ulei de masline in care frigem dovlecelul si ardeiul, cand sunt aproape gata adaugam orezul si 500ml de supa de legume, pastram pe foc pana cand lichidul se evapora. Saram si piperam legumele si amestecam totul.
Intr-un alt vas vom praji in cele 2 linguri de ulei cartofii.
Cand sunt gata vom aseza intr-un vas ce merge la cuptor un strat de cartofi, orezul si vom sfarsi prin al doilea strat de cartofi. Facem niste ochiuri in orez cu o lingura si varsam supa de legume. Dam la cuptorul incins la 200 grade c cam 20 de min. Lasam sa se racoreasca si servim ca garnitura sau natur cu muraturi.
Pofta buna!
Mereu o supa de salata verde este binevenita dupa o perioada de sarbatoare. Se poate prepara sa fie mai light,...
Supa de salata verde cu galuste de faina albaO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata