Orez Cremos cu Legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 1 ceapa
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1/2 ceasca mazare congelata
  • 1/2 ceasca fasole verde congelata
  • 4 linguri cascaval ras
  • 3 linguri unt
  • patrunjel tocat fin
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa si morcovul, iar dovlecelul si ardeiul se taie in cubulete mici. Se incinge jumatate din cantitatea de unt cu putin ulei si se caleste ceapa in jur de 10 minute. Apoi se adauga dovlecelul, morcovul si ardeiul lasand pe foc inca 5 minute, acoperit.

Se adauga orezul, se amesteca de cateva ori si se toarna putina apa fiarta. Se fierbe, la foc potrivit, timp de 12 minute, adaugand apa pe masura ce orezul o inghite.

Acum se adauga mazarea si fasolea verde (taiata in bucati mici) si se condimenteaza. Se mai lasa pe foc inca 5 minute, se incorporeaza cascavalul ras, patrunjelul tocat fin si restul de unt, amestecand usor.

Se seveste cald.
In loc de mazare si fasole se poate folosi orice legume pe care le aveti in frigider.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.