Mozaic de Ciuperci cu Cartofi si Oua

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g ciuperci
  • -1 kg cartofi
  • -6 oua
  • -100 g cascaval ras
  • -100- 150 ml smantana
  • -1 pahar lapte
  • -200 ml ulei
  • -2 linguri faina
  • -2 lingurite unt
  • -sare
  • -piper
  • -ulei

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja in apa sarata, iar ouale tari. Curatati de coaja si feliati. Caliti in ulei incins ciupercile feliate.

Separat, faceti un sos alb calind putin faina in untul incins si stingeti cu lapte, amestecand continuu pana se ingroasa. Lasati la racit cartofii, ciupercile, ouale si sosul alb.

Amestecati-le toate adaugand 1/2 cascaval ras si condimentati dupa gust.

Turnati intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, nivelati si repartizati uniform smantana si restul de cascaval.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.

Serviti imediat stropit cu putin unt topit sau cu sos de rosii, dupa dorinta.

Poate fi folosit si drept garnitura la friptura.

Este la fel de bun si rece cand efectul de mozaic este foarte bine pus in evidenta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Burritos cu carne tocata

Burritos cu carne tocata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj