Mancarica de legume gratinata

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopidă mică
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2-3 linguri bulion de casă
  • sare
  • piper
  • mărar
  • 2 ouă
  • caşcaval ras

Mod de preparare

Conopida ruptă în bucheţele se pune la opărit în apă cu sare pentru 8 – 10 minute. Se scurge de apă şi se dă deoparte.

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei, apoi se adaugă cubuleţele de dovlecel şi un pic de apă. Se lasă să fiarbă un pic, apoi se adaugă bulionul, sare şi piper şi se lasă să scadă puţin sosul, preţ tot de vreo 10 minute. La sfârşit se pune şi mărar tocat.

În capacul vasului de jena, se pune stratul de dovlecei cu sos, apoi se aşază frumos deasupra bucheţelele de conopidă şi deasupra se toarnă ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras, un praf de sare şi piper. Se presară deasupra un pic de mărar tocat şi se dă vasul la cuptor la foc potrivit până ce se rumeneşte frumos preparatul.

Se poate servi şi caldă şi rece.

Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta rapida de fasole cu carnati afumati

O mâncare de fasole rapidă și tare gustoasă, pentru atunci când ești în criză de timp.

Reteta rapida de fasole cu carnati afumati
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj