Mancarica de Cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cartofi
  • 1-2 morcovi
  • 2 cepe
  • o bucata de telina
  • cateva cozi de praz
  • 1 ardei rosu
  • rosii in bulion
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • piper
  • sare
  • delikat (facultativ)
  • 2 linguri de ulei (eu pun de masline)
  • patrunjel verde pentru servit (eu nu aveam)

Mod de preparare

Se trage in ulei pe foc, ceapa cu morcovul si telina, se adauga ardeiul, prazul si cartofii. Condimentam si acoperim cu apa, lasam sa fiarba. Cand cartofii sunt prefierti varsam peste ei rosiile in bulion amestecand sa nu se prinda, lasam sa mai fiarba putin (cartofii sa fie moi, dar sa nu se sfarame) si sa se formeze putin sos. Dam deoparte, verificam asezonarea, servim cu patrunjel verde deasupra si muraturi alaturi.

Cei ce nu vor ca aceasta mancare sa fie de post pot acompania de carnaciori, bacon prajit sau orice fel de alta carnita.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj