Mancare de teci cu dovlecel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceapa;
  • un ardei gras;
  • un morcov;
  • 2-3 linguri ulei;
  • circa 3 l apa;
  • sare;
  • 750 g teci de fasole;
  • 700 g dovlecel curatat de coaja si seminte;
  • 3-4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • o legatura marar

Mod de preparare

Se curata ceapa de foi si se spala.

Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala.

Se curata morcovul de coaja si se spala.

Aceste trei legume se pun intr-o cratita la fiert in apa cu ulei si putina sare. Se clocotesc timp de 10-15 minute.

Se indeparteaza moatele tecilor, se rup in bucati mai mici si se spala, apoi se pun in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga tot in apa clocotita dovlecelul curatat de coaja si seminte, spalat si taiat in bucati mari. Se fierb in continuare, iar la final se adauga rosiile. Se mai tin cateva minute la clocotit, apoi se ia cratita de pe foc si se adauga mararul spalat si tocat marunt. Se potriveste de sare. Se serveste calda.

Pe parcursul fierberii, daca este necesar, se mai adauga apa. Oricum, mancarea trebuie sa iasa mai scazuta.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Tort rapid cu fructe

Daaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern.  E o...

Tort rapid cu fructe
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura