Mancare de Fasole Pastai cu Carnati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g fasole galbena rotunda
  • 2-3 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 3 rosii
  • sare dupa gust
  • 1/2 lgt pasta de ardei iute
  • 1 buc carnat afumat
  • 1/2 ardei gras verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • apa/supa de legume
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se spala fasolea, se curata de capete si se rupe bucatele mai mici.

Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa la calit, se lasa 2-3 minute apoi se adauga morcovul. Se lasa impreuna sa se caleasca putin dupa care se pune fasolea. Se amesteca si se toarna apa, sa fie la nivelul amestecului din cratita. Rosiile se spala si se taie in 3-4 bucati, in functie de cat de mari sunt. Se condimenteaza cu sare si se lasa sa se fiarba, asezand capacul peste cratita. Cand este aproape fiarta fasolea se adauga ardeiul taiat cubulete si pasta de ardei iute.

Intre timp carnatul se taie felii si se prajeste. Usturoiul se curata si se taie feliute.

Cand fasolea este fiarta, se adauga carnatul si usturoiul, se amesteca, se stinge focul si se lasa acoperit timp de cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele.

Pofta buna!
Se serveste ca atare, garnisita cu patrunjel verde tocat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor

Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj