Mancare de Fasole Boabe (uscata)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras rosu
  • o telina
  • o foaie dafin
  • leustean
  • patrunjel
  • fasole boabe prepregatita (conserva) circa 450-500g
  • ulei
  • delikat
  • un catel de usturoi
  • piper macinat
  • o lingura de bulion sau suc de rosii

Mod de preparare

Se curata si se spala ceapa, morcovul, ardeiul gras, telina, catelul de usturoi, verdeturille. Se toaca ceapa, ardeiul gras, catelul de usturoi, morcovul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi toate legumele se calesc in ulei la foc mic pana se inmoie putin, se adauga delikat si dupa cateva minute putina apa rece, se aduce la fierbre, dupa care se adauga fasolea boabe prepregatita din conserva.

Se mai ferbe putin (15 min) si se adauga foaia de dafin rupta in 2-3bucati, verdeata tocata marunt, bulionul sau sucul de rosii, se mai ferbe vro 5min, dupa care se trage dupa foc, si se adauga doua trei linguri de ulei crud (nefiert) din sticla. De mentionat ca pe tot parcursul preparari ingredientale se amesteca usor. La servire se poate presara piper negru macinat.

Cei care doresc poate sa bage la cuptor vasul pt. vreo 15 min pane cind mai scade. Reteta este pentru 4-5 portii.
Se poate servi cu castraveti muratii taiati felii sau de-a lungul si o tuica de calitate.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pancakes cu branza de vaci

E prima oara cand fac bunatatile astea. Habar n-am de ce nu le-am incercat pana acum. Constituie un mic dejun DELICIOS! Am...

Pancakes cu branza de vaci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj