Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte simțurile și să aducă un strop de eleganță în fiecare farfurie.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g conopidă
  • 3 ardei mici graşi coloraţi
  • 3 fire de ceapă verde
  • 10 roşioare cherry
  • 1 lingură rasă pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • mărar proaspăt
  • ulei

Mod de preparare

Se pune o oală cu apă la fiert.

Când clocoteste se adaugă sare şi se opăreşte conopida ruptă în bucheţele mici pentru 5 minute.

Separat se căleşte ceapa verde tocată, apoi se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi roşioarele cherry tăiate în sferturi.

Se lasă la foc mic 10 minute, apoi se adaugă pasta de tomate dizolvată în puţină apă şi conopida opărită.

Se amestecă , se adaugă sare şi piper după gust şi se acoperă cu un capac.Se lasă să fiarbă împreună maxim 10 minute, după care se stinge focul şi se adaugă mărar proaspăt tocat.

Daca v-a placut reteta noastra de mancare de conopida, va sugeram sa incercati si altele din colectia noastra: conopida cu piept de pui la cuptor, sufleu de conopida sau conopida murata cu sfecla rosie

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...