Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte simțurile și să aducă un strop de eleganță în fiecare farfurie.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g conopidă
  • 3 ardei mici graşi coloraţi
  • 3 fire de ceapă verde
  • 10 roşioare cherry
  • 1 lingură rasă pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • mărar proaspăt
  • ulei

Mod de preparare

Se pune o oală cu apă la fiert.

Când clocoteste se adaugă sare şi se opăreşte conopida ruptă în bucheţele mici pentru 5 minute.

Separat se căleşte ceapa verde tocată, apoi se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi roşioarele cherry tăiate în sferturi.

Se lasă la foc mic 10 minute, apoi se adaugă pasta de tomate dizolvată în puţină apă şi conopida opărită.

Se amestecă , se adaugă sare şi piper după gust şi se acoperă cu un capac.Se lasă să fiarbă împreună maxim 10 minute, după care se stinge focul şi se adaugă mărar proaspăt tocat.

Daca v-a placut reteta noastra de mancare de conopida, va sugeram sa incercati si altele din colectia noastra: conopida cu piept de pui la cuptor, sufleu de conopida sau conopida murata cu sfecla rosie

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.