Mancare de ardei

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ardei rosu si verde - 1500g
  • rosii - 6 bucati (marime medie)
  • ceapa uscata - 4 sau 5 bucati (mici)
  • usturoi (2 sau 3 catei)
  • sare
  • ulei
  • piper negru (5 boabe

Mod de preparare

Se coc ardeii si doua rosii.
Se curata ardeii de coji si de seminte si se lasa sa se scurga bine intr-o strecuratoare. E preferabil ca ardeii sa nu se spele in timp ce se curata.
Se curata rosiile coapte de coaja si se taie bucati mici, pastrandu-se si zeama lasata.
Se curata de coaja rosiile crude si apoi se trec prin razatoarea mare.
Se taie ceapa cubulete si apoi se caleste in putin ulei, pana devine aurie.
Se pun toate rosiile taiate peste ceapa si se lasa mancarea sa clocoteasca de cateva ori.
Se adauga apoi ardeii desfacuti in fashii, sarea (o lingurita rasa) si piperul, si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 minute.
Cu doua minute inainte de a lua mancarea de pe aragaz, se adauga usturoiul intreg sau feliat.

Se serveste calda sau rece, cu mamaliguta sau cu paine.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle pufoase

Chifle pufoase este o reteta simpla, pe care oricine o poate prepara acasa.

Chifle pufoase
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj