Linte cu Ou Ochi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g linte
  • -4 cepe, tocate marunt
  • -5 catei de usturoi, pisat
  • -2 ardei grasi
  • -200 g cascaval ras
  • -8 oua
  • -30 g unt
  • -2 linguri ulei
  • -4 linguri verdeata tocata
  • -1 foaie de dafin
  • -1/4 lingurita cimbru
  • -sare
  • -piper
  • -unt pentru uns forma
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Puneti lintea curatata si spalata in mai multe ape, la inmuiat in apa rece pentru circa 2 ore.
Scurgeti si spalati inca in 1- 2 ape.

Puneti la fiert in apa rece, atat cat sa o acopere de un deget, impreuna cu foaia de dafin si cimbru, la foc potrivit, pana este facuta al dente. Sarati numai la sfarsit. Scurgeti si lasati la racit.

Separat, caliti ceapa si usturoiul in amestecul de ulei si unt incins. Adaugati ardeii taiati bucatele si caliti in continuare pana se inmoaie.

Dati deoparte, inglobati lintea, verdeata, ½ din cascaval si potriviti de sare si piper.
Puneti amestecul intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si turnati deasupra 4 oua usor batute si condimentate.

Presarati deasupra, uniform, restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 20- 25 min, la 190 grade sau pana cand cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Intre timp, prajiti separat 4 oua ochiuri.

Serviti lintea gratinata cu oua ochiuri deasupra, cat sunt calde.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...