Imam Bayildi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • ulei de masline
  • 1-2 rosii foarte bine coapte
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de zahar
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Taiam vinetele in doua pe lung le saram, si le prajim in ulei pe o parte si pe alta. Cand sunt rumenite, scoatem miezul si il punem deoparte. Taiam ceapa marunt, la fel si usturoiul, rosiile le cojim si se maruntesc. In uleiul ramas de la vinete calim cele de mai sus, adaugam zaharul, miezul vinetelor si ardeiul iute, lasam pe foc pana cand miezule este bine facut. Asezonam dupa gust.

Intr-un vas ce merge la cuptor, asezam vinetele golite si le umplem cu aparatul de mai sus. Incingem cuptorul si mai lasam cam 20 de minute.

Servim cu patrunjel deasupra. Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.