Iahnie de fasole cu salata de ardei copti

Portii
6
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru iahnia de fasole:
  • 2-3 linguri cu suc de rosii/bulion
  • 300 gr fasole uscata
  • un ardei gras rosu
  • un morcov mare
  • 2 cepe galbene
  • sare dupa gust
  • 1-2 linguri cu ulei
  • patrunjel verde
  • Pentru salata de ardei copti:
  • 1 kg ardei capia rosii
  • sare
  • ulei de masline
  • otet balsamic dupa gust

Mod de preparare

Spalam fasolea in apa rece si o punem la fiert pana ce da in clocot de cateva ori. Schimbam apa, avand grija sa fie fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere al boabelor de fasole.

Intre timp, pregatim salata de ardei copti.
Intr-un alt vas, adaugam putin ulei si legumele tocate marunt. Le calim pana ce devin translucide, adaugam sucul de rosii/bulionul si le mai lasam pe foc cateva minute. Adaugam fasolea si o parte din apa in care a fiert, amestecam pentru incorporare si saram dupa gust. O lasam pe foc pana ce scade suficient.
Dupa ce oprim focul, presaram deasupra patrunjelul proaspat tocat.
O servim alaturi de salata de ardei copti. Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.