Ghiveci cu hrisca

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana cu boabe de hrisca
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • cateva buchetele de brocoli
  • cateva rosii cherry
  • 10 ml ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • cateva pastai congelate sau proaspete
  • sare
  • putin cimbru
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingura boia dulce
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

Intr-un vas pui hrisca curatata de impuritati, spalata in multe ape reci, acoperita cu apa rece, vasul acoperit si el si se lasa pana a doua zi .
Toate legumele curatate, spalate, taiate cuburi sau rondele dupa preferinta, mai putin rosiile, sunt puse intr-un castron mai mare, adaugi condimentele toate, apoi rosiile, uleiul, vinul, amesteci totul, apoi rastorni in cratita pe foc si amesteci din cand in cand.
Dupa ce a scazut, adaugi 1 ceasca cu apa si lasi sa fiarba.
Dupa ce au fiert legumele, adaugi hrisca scursa daca mai are apa si amesteci totul; dupa cateva minute potrivesti de gust, apoi se serveste.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.