Fasole batuta

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cca100 gr fasole rosie uscata
  • 1 tulpina de telina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa medie
  • ardel rosu nu prea mare
  • 1 catel de usturoi
  • 2 ramurele de rozmarin
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert, am schimbat apa si am pus si jumatate de ceapa, morcovul si telina impreuna cu fasolea la fiert.
Intre timp, coacem ardeiul pe ochiul de la aragaz si prajim ceapa in putin ulei de masline impreuna cu rozmarinul.
Scurgem fasolea si indepartam morcovul, ceapa si telina.
In tocator sau in masina de tocat punem fasolea fiarta, ardelul curatat de pielita si seminte, ceapa prajita de unde am scos rozmarinul si usturoiul zdrobit si transformam totul intr-o pasta. Adaugam si sare si piper si omogenizam.
Se serveste pe felii de paine de casa.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.