Drob de naut cu legume si orez (de post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g naut fiert
  • 200g orez fiert
  • 200g telina taiata marunt
  • 2 morcovi taiati marunt
  • 100-150g fasole verde fiarta
  • 3 cartofi fierti si razuiti
  • 100ml vin alb
  • 50g stafide inmuiate in apa calda
  • 4 linguri pesmet
  • 1 leg patrunjel taiat marunt
  • 3-4 linguri ulei
  • rozmarin, sare, piper

Mod de preparare

Telina, morcovi si fasolea verde se calesc in 2 linguri de ulei, se adauga vinul, rozmarinul si lasam pe foc sa scada pana se evapora vinul si ramane fara lichid. Lasam sa se raceasca.
Se pun intr-un castron: orezul, nautul, cartofii, stafidele, 2 linguri pesmet, patrunjelul si amestecul de telina +morcavi+fasole verde.

Se amesteca si se potriveste de sare si piper.
Se unge un vas cu ulei se tapeteaza cu pesmet si se pune compozitia rezultata.

Se da la cuptor 30min.

Poate fi un aperitiv delicios pentru ocazii speciale in zilele de post!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...