Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi aromatice, gratinati apoi la cuptor.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Dovlecei 2 buc.
  • piept de pui 300 g
  • cascaval 300 g
  • mozzzarella rasa 200 g
  • ciuperci champignon 400 g
  • bacon 100 g
  • smantana 150 ml
  • oua 2 buc
  • patrunjel verde 1 legatura
  • ulei 20 ml
  • sare,piper dupa gust

Mod de preparare

Spalati si taiati dovleceii pe jumatate pe lungime si scobiti interiorul cu o lingura.

Taiati pieptul de pui in bucatele mici si prajiti-le intr-o tigaie cu putin ulei. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Ciupercile trebuie spalate bine, taiate in bucatele mici, calite in ulei si condimentate cu sare si piper dupa gust.
Puneti in fiecare felie de dovlecel scobita un strat de piept de pui prajit, apoi unul de mozzarella rasa, apoi un strat de ciuperci calite.

Amestecati smantana cu un ou si turnati-o peste dovlecei. Presarati patrunjelul tocat si asezati peste fiecare dovlecel felii de cascaval, peste care puneti feliile de bacon.

Bagati tava cu dovlecei in cuptorul preincalzit la 180°C timp de circa 30 minute pana cand se rumenesc frumos.

Daca v-a placut reteta noastra de dovlecei umpluti, va sugeram sa incercati si altele, de exemplu, pe cea de dovlecei la cuptor cu carnati de casa, cele de budinca de dovlecei cu branza, salata de dovlecei si de ce nu, chiar pizza cu dovlecel

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...