Dovlecei Umpluti cu Varza si Masline

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei potriviti
  • 1/4 dintr-o varza potrivita ca marime
  • masline 6-7buc
  • 3-4 rosii
  • cascaval ras
  • 1 ou
  • 2-3 ciuperci
  • 1 legatura de marar
  • piper
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Se taie dovleceii in doua si se scobesc de miez. Se oparesc cu putina apa clocotita. Se pune miezul dovlecelului, ciopercile curatate si taiate in bucati cu varza taiata fin in putin ulei de masline incins. Se calesc toate si la urma se adauga si maslinele taiate felii si vinul al. Cand se ia de pe foc se adauga si oul intreg.

Dovleceii opariti in prealabil se umplu cu acest amestec. Deasupra se pun felii de rosii cu cascaval ras si marar, putin piper. Se pun nintr-un vas de sticla termorezistent sau intr-un vas de pamant. Se coace aprox. 30 minute cu capac si 15 minute fara capac la cuptor la 180 oC.
Se poate servi si rece.
Cascaval se mai poate adauga si la servire, ras.
Daca ramane umplutura se poate pune ca strat pe care se pun dovleceii umpluti.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.