Dovlecei Gratinati

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 200 g cascaval
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 4 linguri pesmet

Mod de preparare

Se taie dovleceii cubulete mai mari (daca sunt tineri, se lasa coaja, daca sunt mai mari se curata de coaja si de seminte).

Se fierb in apa cu sare pentru 5 min, dupa care se scurg bine.

Se amesteca cu 2 linguri de pesmet. Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu pesmet celelalte 2 linguri.

Intr-un castron se bat ouale cu smantana si cascavalul ras (eu am pus provolone), se pune un pic de piper si sare.

Se pune peste dovlecei si se da la cuptor 40 min la 180 ° pana sunt frumos gratinate. Sunt delicioase.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.