Creier Fals - Mancare de Dovlecei cu Oua

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 kg dovlecei tineri
  • -1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • -6 oua
  • -1 legatura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -ulei
  • -sare
  • -piper proaspat macinat

Mod de preparare

Curatati de coaja dovleceii si dati-i prin razatoarea cu ochiuri mari. Sarati, amestecati si stoarceti-i dupa cateva minute.

Caliti-i impreuna cu ceapa in putin ulei pana se inmoaie, amestecand continuu.
Separat bateti ouale ca pentru omleta si condimentati, dupa gust.
Turnati peste dovleceii facuti si lasati pe foc pana se incheaga ouale.

La sfarsit, potriviti de sare, piper si adaugati patrunjelul verde.
Serviti cat este cald, alaturi de o salata de rosii.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.