Ciuperci la Cuptor Umplute cu Codite

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 ciuperci mai mari
  • 1 bucata de ardei rosu
  • 1 catel de usturoi
  • un buchetel patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • putin ulei

Mod de preparare

Pentru inceput spalam ciupercutele, le curatam de coaja si le scoatem coditele.

Intr-o tava asezam 10 ciuperci cu fata in jos si le dam la cuptor vreo 10 minute sau pana isi lasa sucul/apa, scurgem acest lichid cu grija sa nu ne ardem si intoarcem ciupercile cu fata in sus.

Intre timp ne ocupam de umplutura: tocam marunt cele 2 ciuperci lasate si coditele de la toate ciupercile, tocam marunt si ardeiul cu patrunjelul, punem si usturoiul si pe urma condimentam dupa gust.

Cu aceasta compozitie umplem ciupercile, stropim cu putin ulei si dam din nou tava la cuptor pentru cca. 20 minute.

Se servesc alaturi de o friptura, cu salata, sau chiar simple cu mujdei de usturoi!

Noi am servit alaturi de un pui pe sticla la cuptor si o salata de varza.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...