Ciuperci cu Maioneza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g ciuperci pleurotus
  • -1 lingura otet
  • -2-3 linguri maioneza preparata (1 galbenus, ulei, mustar)
  • -1 lingura smantana
  • -2 fire de usturoi verde sau 2 catei de usturoi
  • -1/2 legatura patrunjel verde
  • -sucul de la ½ lamaie sau dupa gust
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Tocati marunt patrunjelul verde si usturoiul.
Spalati bine ciupercile si puneti-le la fiert in apa cu otet pana sunt facute (circa 20 min).
Scurgeti, lasati la racit si taiati-le in fasii subtiri.

Separat faceti maioneza si inglobati lingura de smantana. Turnati peste ciupercile racite si feliate, adaugati patrunjelul si usturoiul, tocate marunt, sucul de lamaie si omogenizati. Sarati si piperati, dupa gust.
Puneti intr-un bol si presarati deasupra patrunjel verde, tocat marunt.

Serviti cu paine proaspata sau prajita.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...