Ciuperci Champignion, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -10-12 ciuperci champignion intregi
  • -1 buc de ardei chili de 1-1,5 cm tocat marunt / ardei iute uscat (zdrobit) / fulgi chili
  • -1-2 catei de usturoi tocati marunt
  • -sare
  • -1 ½ lingura suc de lamaie
  • -2-3 linguri cu varf patrunjel verde tocat marunt
  • -parmezan ras (cateva linguri)
  • -cascaval taiat cubulete
  • -3-5 linguri ulei de masline
  • -rosii, pentru servit

Mod de preparare

Curatati ciupercile si lasati o parte din codita atasata la palarie.
Asezati-le intr-un vas termorezistent, unele langa altele.

Separat, combinati ardeiul chili, usturoiul, sarea, sucul de lamaie, patrunjelul verde si distribuiti pe fiecare palarie a ciupercilor.
Lasati in asteptare 30 min.

Presarati parmezanul ras si asezati apoi cate 3- 4 cubuletele de cascaval in fiecare palarioara si cate 1 cubulet peste piciorul ciupercii.
Stropiti cu ulei de masline.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 15- 20 min, la 200 grade sau pana ce ciupercile sunt facute si cascavalul topit si frumos rumenit.

Serviti cat sunt calde, presarate cu patrunjel verde, simple, alaturi de o salata de rosii sau ca garnitura langa carne.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Compot de piersici

Compotul de piersici este foarte bun pentru a-l servi ca atare sau pentru a-l folosi la prepararea prajiturilor si...

Compot de piersici
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.