Chiftelute de Fasole Verde

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr fasole verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1/2 catel de usturoi strivit
  • pesmet cit este nevoie

Mod de preparare

- fierbeti putin, doar pina cind intra furculita in fasole, trebuie sa ramina destul de crocanta sau o coaceti la aburi, o scurgeti bine de apa daca ati ales sa o fierbeti in apa cu sare
- mixati fasolea cu sarea, piperul, oul si usturoiul pina obtineti un piure
- adaugati pesmet cit este nevoie ca sa obtineti o compozitie cu o consistenta nici prea moale nici prea tare, tocmai buna ca sa puteti forma chiftele rotunde de marimeaunei mingi de ping pong sau de golf pe care apoi le veti strivi usor intre palme (cu miinile ude)
- prajiti chiftelele in tigaia de teflon bine incalzita si fara ulei sau in cuptorul deja incalzit in tava
Serviti cu sos de iaurt si menta:

Iaurt grecesc/bulgaresc sau din cel foarte gras in are adaugati usturoi strivit sau tocat marunt il bateti bine cu mixerul vertical/blenderul pina devine cremos. Adaugati frunze prosapete de menta tocate marunt si chiar putina maioneza si suc de lamiie daca va place. Lasati sa se raceasca in frigider.

Pentru varianta de post, fara ou cind nu este dezlegare la brinza si oua puneti cartof fiert si strivit ca pentru piure, leaga compozitia la fel de bine ca si oul

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...