- fierbeti putin, doar pina cind intra furculita in fasole, trebuie sa ramina destul de crocanta sau o coaceti la aburi, o scurgeti bine de apa daca ati ales sa o fierbeti in apa cu sare
- mixati fasolea cu sarea, piperul, oul si usturoiul pina obtineti un piure
- adaugati pesmet cit este nevoie ca sa obtineti o compozitie cu o consistenta nici prea moale nici prea tare, tocmai buna ca sa puteti forma chiftele rotunde de marimeaunei mingi de ping pong sau de golf pe care apoi le veti strivi usor intre palme (cu miinile ude)
- prajiti chiftelele in tigaia de teflon bine incalzita si fara ulei sau in cuptorul deja incalzit in tava
Serviti cu sos de iaurt si menta:
Iaurt grecesc/bulgaresc sau din cel foarte gras in are adaugati usturoi strivit sau tocat marunt il bateti bine cu mixerul vertical/blenderul pina devine cremos. Adaugati frunze prosapete de menta tocate marunt si chiar putina maioneza si suc de lamiie daca va place. Lasati sa se raceasca in frigider.
Pentru varianta de post, fara ou cind nu este dezlegare la brinza si oua puneti cartof fiert si strivit ca pentru piure, leaga compozitia la fel de bine ca si oul
O prajitura rapida cu o aroma deosebita care se mananca foarte repede.
Desert prajitura pufoasa cu dulceata de corcoduse si nucaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure