Chiftelute de conopida

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -700 gr conopida
  • -1 ceapa
  • -1 ardei copt
  • -2 morcovi (aprox 300 gr)
  • -2 oua
  • -4 linguri pesmet
  • -1 lingurita oregano uscat
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa asa ca a avut in jur de 700 gr.
Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet, cam 30 minute.

In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un amestec granulat (ca un cus cus).
Am golit conopida intr-un castron, iar in robot am pus ardeiul copt si curatat si ceapa. Am pornit robotul, am macinat si aceaste ingrediente.
Morcovii i-am dat pe razatoarea mica.
Punem toate legumele macinate peste conopida si adaugam sare, piper, pesmet, oua si oregano.
Omogenizam bine si incercam sa strangem in pumn compozitia. Daca nu se lipeste deloc, mai adaugati un ou (depinde de cat de marunte sunt facute legumele si cat de umede sunt).
Formam chiftelute mai mari sau mai mici, asezam in tava de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30 minute.
Trebuie sa fie putin rumene deasupra cand sunt gata.

Servitile cu un sos rosu cu usturoi sau o maioneza.

P.S Mi-au iesit 42 bucati, pe care le-am asezat pe tava mare de cuptor.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale cu ciuperci de post

Sunt cele mai bune sarmale ever....

Sarmale cu ciuperci de post
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj