Chiftele De Conopida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 conopida
  • -2 felii de paine inmuiata in lapte apoi stoarsa
  • -sare, piper, praf de supa (daca vreti)
  • -2 cepe verzi
  • -3 oua
  • -pesmet
  • -ulei

Mod de preparare

Conopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte

Apoi se paseaza si se amesteca cu restul ingredientelor. Eu am bagat la tocator ceapa verde, apoi am calit-o puti de tot si am pus-o in vas peste copodida pasata. Apoi am adaugat cele 2 felii de paine inmoiate, oule batute, sare, piper.

Daca compozitia e prea moale puneti 4 linguri de pesemt. Eu am pus 5 linguri.

Se formeaza chiftele mari, se dau prin pesmet
Se prajesc in ulei incins
Se pun pe hartie absorbanta
Se poate servi asa simplu cu muraturi sau langa friptura sau laaturi de cartofi... ce vreti voi!

Am incercat sa fac o chifteluta sa vad ce tinuta are si pe viitor am sa fac la bufet suedez, la ocazii si chiftelute de astea.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde

Ce sunt aceste bilute care seamana cu chiftelutele? Sunt de fapt niste crochete, cu crusta crocanta din pesmet si interior...

Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj