Chiftele De Conopida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 conopida
  • -2 felii de paine inmuiata in lapte apoi stoarsa
  • -sare, piper, praf de supa (daca vreti)
  • -2 cepe verzi
  • -3 oua
  • -pesmet
  • -ulei

Mod de preparare

Conopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte

Apoi se paseaza si se amesteca cu restul ingredientelor. Eu am bagat la tocator ceapa verde, apoi am calit-o puti de tot si am pus-o in vas peste copodida pasata. Apoi am adaugat cele 2 felii de paine inmoiate, oule batute, sare, piper.

Daca compozitia e prea moale puneti 4 linguri de pesemt. Eu am pus 5 linguri.

Se formeaza chiftele mari, se dau prin pesmet
Se prajesc in ulei incins
Se pun pe hartie absorbanta
Se poate servi asa simplu cu muraturi sau langa friptura sau laaturi de cartofi... ce vreti voi!

Am incercat sa fac o chifteluta sa vad ce tinuta are si pe viitor am sa fac la bufet suedez, la ocazii si chiftelute de astea.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta la ceaun

Provocarea GastroArt ....fara introducere prea mare ca sunt suferinda, ma doare-n gat, dar m-am dres cu ciorba de burta de...

Ciorba de burta la ceaun
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura