Cartofi Umpluti si Crema de Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru crema de ciuperci:
  • -1,5 kg ciuperci feliate
  • -1- 2 linguri ulei de masline
  • -100 ml vin alb
  • -2 cartofi, curatati de coaja si taiati in felii mari
  • -1 ceapa, curatata si taiata in doua
  • -1 morcov mare, curatat si taiat in doua pe lungime
  • -2-3 frunze de dafin
  • -2- 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -100 ml smantana
  • -sare
  • -piper
  • Pentru cartofi umpluti:
  • -6 cartofi, aproximativ de aceeasi marime
  • -2 linguri orez, fiert si scurs
  • -4- 5 ciuperci feliate
  • -100 g unt
  • -100 ml smantana grasa
  • -1 lingurita patrunjel verde, tocat marunt
  • -2- 3 linguri parmezan sau cascaval ras
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Pentru crema de ciuperci:
Puneti la fiert, in 2 l de apa, ciupercile, ceapa, morcovul, cartofii, frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust, pana cand ciupercile sunt facute.
Scurgeti apa si pastrati putin din ea.

Separati ciupercile de restul legumelor si pasati-le cu blenderul.
Adaugati smantana, usturoiul, vinul, uleiul si putin din apa oprita (daca este nevoie) avand grija sa nu subtiati prea mult crema de ciuperci, pastrand textura de pasta. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Pentru cartofi umpluti:
Curatati de coaja cartofii fierti in apa cu sare si scobiti din miez, astfel incat sa obtineti o forma de barcuta.
Separat, sotati ciupercile in putin unt si racite, amestecati-le cu orezul fiert, patrunjelul verde, 1 lingurita cu unt, 1 lingura de smantana; omogenizati si asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Umpleti cartofii cu aceasta compozitie, asezati-i intr-un vas termorezistent si turnati peste ei restul de unt topit.
Condimentati smantana cu putina sare si piper si repartizati-o uniform deasupra cartofilor.
Presarati parmezanul sau cascavalul ras.

Dati la cuptorul preancalzit pentru 15- 20 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cartofii calzi alaturi de crema de ciuperci.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...