Cannelloni umpluti cu ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 250g cannelloni
  • 1 lingura ulei de masline,
  • piper
  • sare
  • 400g ciuperci taiate felii subtiri
  • 1 manunchi de busuioc
  • 1 lingurita boia
  • 1 catel de usturoi,
  • 250g rosii taiate cubulete
  • 100g branza topita(la tub)
  • 200 ml frisca pentru gatit
  • 20g unt
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 120g parmezan ras
  • unt pentru uns forma de Jena;

Mod de preparare

1. In ulei incins calim ceapa si ciupercile. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu boia.
2. Adaugam branza topita , usturoiul zdrobit, rosiile taiate cubulete si amestecam bine.Cu aceasta compozitie umplem cannelloni si ii asezam intr-un vas de Jena uns cu unt topit, dar lasat putin sa se raceasca.
3. Frisca pentru gatit se amesteca cu pasta de rosii si untul (20g.), de asemenea topit in prealabil , dar lasat putin sa se raceasca, cu sare si piper si turnam compozitia rezultata peste cannelloni. Presaram parmezanul ras si busuiocul taiat foarte marunt.

Se coace preparatul timp de 15-20 minute.
Se serveste preparatul pe farfurii incalzite in prealabil si insotit de un vin alb sec.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.