Burger Vegetarian cu Quinoa si Salata cu Rosii Semi-uscate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 burgeri:
  • 100 g quinoa
  • 40 g unt
  • 1 morcov razalit
  • 1/4 fenicul maruntit
  • 1 ceapa rosie taiata marunt
  • 1 ardei rosu taiat marunt
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1/2 lingura ghimbir razalit fin + 1 lingurita ghimbir praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2-3 stropi de sos Worcestershire
  • 3-4 linguri pesmet
  • 10 g Parmigiano Regiano razalit
  • 1/2 cana cheddar razalit (puteti inlocui cu cascaval)
  • 1 ou
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2 lingurite marar
  • un praf mic de cayenne
  • Pentru 4 portii de salata:
  • 1/2 salata iceberg
  • 200 g salata rucola sau salata mielului
  • rosii semi-uscate taiate marunt daca sunt mai mari
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare si piper
  • 1 lingurita miere
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui
  • 1/4 cana miez de nuca zdrobit in bucati mai mici

Mod de preparare

Spalati quinoa cu apa fierbinte amestecand bine cu o furculita apoi strecurati. Puneti intr-o oala si urmati cantitatea de apa si timpul de fierbere de pe instructiunile pachetului (pe majoritatea pachetelor nu scrie dar aduceti la fierbere apa, acoperiti si mutati pe ochiul mic si focul la minim).

Lasati apoi sa se raceasca luand capacul dupa 5 minute. Caliti ceapa, feniculul, morcovul si ardeii in tigaie cu unt la foc mic 15-18 minute. Adaugati usturoiul, ghimbirul, turmeric, cayenne, coriandru si Worcestershire.

Mai lasati 1-2 minute apoi luati de pe foc. Cand quinoa este rece si amestecul de legume cel putin la temperatura camerei le puteti combina. Peste quinoa puneti legumele, branza, marar, ou, sare si piper iar in timp ce amestecati adaugati treptat pesmetul (depinde de umiditatea amestecului s-ar putea sa nu fie nevoie de tot).

Cand sunt toate ingredientele bine incorporate acoperiti si lasati in frigider 20 de minute. Rupeti in bucati mici salata iceberg, spalati si uscati rucola. Intr-un bol amestecati uleiul de masline, sare, piper, miere si otetul balsamic.

Puneti semintele de floarea soarelui si nuca intr-o tigaie si prajiti fara ulei 2-3 minute apoi lasati deoparte. Impartiti quinoa in 10 portii apoi formati burgeri si compactati bine acestea. Incalziti o tigaie cu o lingura de ulei de masline si puneti 4 burgere (sau cate incap).

Prajiti la foc mic 3-4 minute apoi introarceti-le cu grija cu ajutorul unei palete pe cealalta parte si mai prajiti 3-4 minute, adaugati cativa stropi de ulei daca este necesar. Cand acestea sunt gata amestecati salatele cu dressing, portionati apoi imprastiati nuca, seminte si bucati de rosii deasupra.

Serviti cu burgeri si optional sos chili dulce (sweet chili sauce) sau extra branza razalita.
Imi plac foarte mult acesti burgeri. Sunt sanatosi, deliciosi si satiosi. Merg perfect cu o salata sau garnitura de legume coapte.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Cornuri fragede cu mere (de post)

Acum putin timp am vazut niste cornulete la minunata Alice si sincer salivam vazand doar pozele deoarece se vedea cat sunt de...

Cornuri fragede cu mere (de post)
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure