Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 burgeri:
  • 750 g cartofi
  • 300 g varza de bussel
  • 200 g chorizo taiat marunt (puteti inlocui cu carnatii preferati)
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 1 ou ecologic
  • 2 linguri frunze de patrunjel taiate marunt
  • 1 praf mic de fulgi de ardei iute
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita coriandru praf
  • sare si piper dupa gust
  • 45 ml ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Spalati bine si fierbeti cartofii in coaja aproximativ 90% apoi strecurati si lasati sa se raceasca. Intre timp pregatiti restul de ingrediente. Taiati chorizo marunt si puneti-l intr-o tigaie. Prajiti dupa plac dupa care transferati intr-un bol.

Spalati varza de brussel, taiati cotorul apoi injumatatiti-le. Puneti 1 cana de apa intr-o cratita. Cand ajunge la fierbere puneti varza de brussel si lasati 2 minute apoi strecurati. Taiati-le marunt si puneti-le peste chorizo.

Curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoare. Puneti peste varza si chorizo apoi adaugati restul de ingrediente. Amestecati-le apoi portionati si formati burgeri. Prajiti in ulei de masline dupa plac si serviti cu salata sau garnitura preferata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...