Budinca de Conopida cu Brinza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conopida medie (intre 700 gr si 1 kg)
  • 200 gr brinza Quartirolo Lombardo (telemea romaneasca, feta greceasca sau brinza mexicana propusa de Pupi - depinde unde va aflati)
  • 2 oua
  • 4 linguri cu faina
  • 400 ml lapte
  • sare, nucsoara
  • Parmezan sau alt cascaval ras si pesmet
  • pentru tava:
  • unt si pesmet

Mod de preparare

Spalati si curatati conopida, o fierbeti in apa sarata cca 20 minute, o scurgeti bine de apa in are a fiert intr-o strecuratoare.

In aceeasi oala in care a fiert amestecati laptele cu faina, sare, nucsoara (doar un praf cit un virf de cutit). Aduiagati conopida rupta in buchetele mici de tot sau chiar strivita grosolan cu o furculita. Brinza rasa pe razatoarea mare sau strivita cu furculita si ouale batute ca pentru omleta. o sa obtineti o compozitie destul de lichida.

Ungeti tava cu unt si presarati pesmet.
Varsati amestecul si radeti deasupra parmezan sau alt cascaval si presarti putin pesmet.
Introduceti in cuptorul gata incalzit la 180-200°c si coaceti cca 20 minute sau pina cind se formeaza o crusta aurie deasupra.

Lasati sa se raceasca minim 10-15 minute inainte sa serviti sau cel mai bine lasati sa se raceasca, taiati si apoi reincalziti putin inainte de a servi.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.