Arpacas Gratinat cu Gogosari Rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g arpacas
  • -2 l apa clocotita
  • -2 cepe tocate marunt
  • -100 ml ulei
  • -1 lingurita concentrat de supa (eu am pus vegeta)
  • -sare
  • -piper
  • -500g ciuperci proaspete, curatate si taiate felii subtiri
  • -2 borcane (a 720 ml) cu Ghiveci cu gogosari pentru iarna
  • -2 linguri amidon (se poate pune faina)
  • -100 ml bulion

Mod de preparare

Arpacasul se alege de impuritati, se spala bine in mai multe ape (va recomand sa alternati apa calda cu apa rece), se pune intr-o oala si se toarna peste el apa clocotita (se opareste), cu o seara inainte de a fi preparat. Se acopera vasul cu un capac si se lasa la cald pana a doua zi.

Se pune la fiert, in aceeasi apa, usor sarata, la foc domol.
Dupa aproximativ 20-30 min. , arpacasul se inmoaie, infloreste frumos si scade bine (absoarbe din apa).

Daca dupa fierbere ramane mult lichid, atunci strecurati.
Separat, se caleste in ulei incins ceapa-pana devine sticloasa-si ciupercile-pana sunt facuta.

Se adauga ghiveciul cu gogosari si se lasa sa dea cateva clocote.
Peste acest amestec se toarna amidonul desfacut cu bulion, concentratul de supa (vegeta) si se potriveste de sare si piper.
Intr-un vas yena, uns cu putin ulei, se pun straturi alternative de arpacas, compozitie cu gogosari si ciuperci si terminati cu amestecul de gogosari si ciuperci.

Se toarna deasupra bulionul si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-30 min. Sa se gratineze si sa se patrunda aromele.
Se serveste cald.
Reteta de Ghiveci cu gogosari pentru iarna o gasiti aici:
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/ghiveci-cu-gogosari-pentru-iarna-1904/

Are un gust deosebit de bun. Se poate reincalzi la microunde sau in cuptor.

Gustul si aromele se imbunatatesc cu trecerea timpului, ca la vin, fiind parca mai savuros dupa o zi de la preparare.

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Evantai din carne de porc cu legume

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu cartofi, porumb si tofu

Briose cu cartofi, porumb si tofu
Culinar.RO

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Gustos.RO

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa