Ardei Copti Scaldati in Smantana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -aprox 1 kg ardei grasi, de culori diferite
  • -1 legatura de ceapa verde (recomandat) / 1 ceapa uscata
  • -1- 2 morcovi
  • -700 g smantana
  • -2 linguri faina
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Coaceti si decojiti ardeii

Indepartati cotorul si semintele, colectand zeama lasata de acestia intr-un bol. Taiati-i apoi / rupeti in fasii potrivite.

Amestecati faina cu smantana si diluati cu zeama oprita de la ardei, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Separat, caliti impreuna in putin ulei incins, ceapa verde, taiata rondele (cea uscata, tocata marunt) si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari, pana se inmoaie, amestecand mereu.

Adaugati fasiile de ardei, compozitia cu smantana si lasati pe foc mic, amestecand, doar cat sa se incalzeasca legumele si sa se combine aromele. Spre sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Retrageti de pe foc si adaugati parte din patrunjelul verde, tocat marunt. Omogenizati.

Serviti cald, presarat cu patrunjel verde. Este la fel de delicios si rece.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.