Ardei Copti cu Sos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 ardei capia mari (copti si curatati)
  • o rosie nu prea mare
  • o ceapa
  • 200ml smantana
  • 100ml lapte
  • 1-2 linguri de faina (dupa cat vreti sa fie de legat sosul, eu pun 2 linguri si iese mai gros)
  • busuioc, proaspat sau uscat
  • sare, piper

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste putin in 3-4 linguri de ulei (nu se prajeste, doar cat sa devina sticloasa). Intre timp faina se dizolva in putin lapte si se amesteca cu smantana si restul de lapte. Se toarna peste ceapa calita si se lasa la foc mic, amestecand, pana se ingroasa.

Sosul se condimenteaza cu busuioc, sare si putin piper.

Se adauga in sos rosia taiata cubulete, iar dupa cateva minute ardeii rupti in fasii. Se mai tine pe foc 5minute si este gata.
Se presara cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliguta sau paine proaspata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.