Zucchini cu pui si mozzarella

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 zucchini ( sau dovlecei)
  • 6 - 8 muşchiuleţi de pui ( partea fragedă de la piept)
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 2 linguri vin roşu
  • 1 căţel de usturoi
  • 6 roşioare cherry
  • miezul de la zucchini
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 glob de mozzarella
  • 1 lingură de parmezan ras fin
  • sare
  • piper
  • mărar
  • ulei

Mod de preparare

Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime.

Se scobeşte miezul cu o linguriţă.

Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute.

Înre timp se pun la călit ceapa şi usturoiul tocate mărunt, apoi se adaugă carnea tocată şi ea în prealabil şi miezul de zucchini.

Se adaugă o ceaşcă de apă şi se lasă la foc iute 10 minute.

Se adaugă apoi pasta de tomate, roşioarele tăiate în sferturi, vinul , mărar tocat, sare şi piper după gust.

Se scade sosul încă vreo 10 – 12 minute.

Zucchini fierţi se pun într-un vas tapetat cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei.

Se umplu cu amestecul de carne, se presară cu puţin parmezan ras, apoi se pune mozzarella.

Se dă tava la cuptor pentru 15 minute la 180 g cu ventilaţie.

Se servesc reci sau calzi eventual cu o cremă de smântână cu usturoi.

Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa ruseasca de peste varianta express

Reteta de fata o prepar destul de des, atunci cand sunt in criza de timp. Ea este dedicata celor care nu vor sa stea prea...

Supa ruseasca de peste varianta express
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj