Varza cu orez si carnati la cuptor

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza dulce (mijlocie) taiata fideluta
  • 400 gr carne tocata
  • 2 carnati taiati rondele
  • 100-150 gr costita
  • 2 cepe taiate marunt
  • 100 gr orez
  • 4 rosii taiate rondele
  • 150 gr smantana
  • sare, piper, cimbru, patrunjel, marar

Mod de preparare

Punem varza intr-o cratita cu 1-2 linguri ulei, adaugam din cand in cand si cate o lingura de apa, punem un capac . Nu trebuie fiarta, numai putin inmuiata, sa ramana crocanta putin.

Intr-o tigaie punem costita si ceapa , lasam cateva minute, apoi adaugam si carnea tocata, punem putina apa(sau supa de legume) si lasam sa se caleasca (5-10min.). Luam de pe foc si adaugam putin patrunjel tocat si cimbru, sare si piper.

Fierbem orezul in 2 cesti de apa cu putina sare (sau folosim supa de legume), lasam putin sa se raceasca si adaugam marar tocat (nu mult).

Ungem o cratita sau un vas care merge la cuptor, cu putin ulei :
- asezam un strat de varza, punem si carnatii ,
- urmeaza orezul si jumatate din smantana,
- apoi amestecul de carne, din nou varza,
- peste varza asezam rosiile taiate rondele, punem si smantana ramasa.

Dam la cuptor pentru 30-35min., la foc potrivit. Trebuie se rumeneasa pe deasupra, sa prinda o crusta frumoasa.
Se poate face cu orice fel de carne (vita, porc, pui ).Nu este nevoie neaparat sa se respecte aceasta alternare a straturilor, fiecare le poate pune in ordinea dorita.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu carne de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Imi plac mult ardeii umpluti si am vrut sa ii testez si la noul meu aparat slow cooker Crock-Pot 4,7 L. Normal ca am avut un...

Ardei umpluti cu carne de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj