Varza, Cartofi si Cirnati la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente:
  • citiva cartofi
  • varza
  • cirnati
  • ulei eu am pus 1 lingura si nici aia plina
  • sare
  • piper
  • bulion / suc rosii fara pielita
  • condimente (eu o sa pun cimbru)

Mod de preparare

Puteti sa fierbeti fiecare separat: varza si cartofi, sa frigeti cirnatii dar nu de tot. Deci toate coapte, fripte, fierte pe jumatate. Eu am pus in cratita cirnatii, i-am fript putin fara ulei doar cu putina apa Dupa ce s-au albit. Apoi am adaugat varza taiata, am lasat-o si pe ea la inabusit cu putina apa sub capac.

Cand apa a scazut am adaugat cartofii taiati pe lung in felii groase si inca putina apa (sau supa) tot acum am pus si lingura de ulei.

Intre timp am incalzit cuptorul, am transferat totul in vasul de sticla si am pus cirnatii deasupra. Acum sunt toate la copt in cuptor cu tot cu apa care era in cratita, doar de 1 deget adica. Le las la copt si cind or sa fie gata o sa adaug piperul, cimbrul si rosiile. Mai las la cuptor putin, acoperite cu aluminiu sau daca aveti capac la vasul de cuptor cu capac, la foc mic-mediu.

Acum vad cit de mult seamana intre ele pozele. Asta insa pt ca e o distanta de numai citeva minute intre ele, dehhh reteta rapida.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...