Tocanita de porc cu mamaliga si gogosar murat

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc (pulpa)
  • 3 ardei
  • 5 cepe
  • condimente
  • 2 frunze de dafin
  • 500 gr faina de mălai
  • apă
  • gogosar murat

Mod de preparare

Carnea o taiem cubulete, curatam ardeiul si ceapa, le spălăm si le tăiem mărunt. Apoi, intr-o cratiță punem putin ulei, calim ceapa, ardeiul, adăugăm un praf de sare si adăugăm carnea; le calim impreuna putin, apoi adăugăm 300 ml apă si le lăsăm la foc mic sa fiarbă, pana cand carnea e fiartă bine. Verificăm daca carnea este fiartă bine si lăsăm sa se formeze un sos din ceapa si ardei. Adăugăm piper si sare daca este nevoie dupa gust, si frunzele de dafin, apoi le dăm un clocot la foc mic impreuna. Între timp, punem apă cu un praf de sare sa fiarbă separat, in functie de cata mămăliga dorim sa facem. Cand apa fierbe, luăm un tel si presaram făină de malai, lăsăm sa fiarbă, verificăm consistenta, daca mai trebuie faina, dar amestecăm continuu. Cand mămăliga a fiert, o punem pe platou si cu ajutorul unui cerc sau a unei căni facem modelul pe care il aranjam pe farfurie, alaturi de tocăniță noastra minunata. O servim cu ce murături dorim, eu am ales gogosar murat.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.