Tocanita de chorizo picant cu cartofi, zucchini si painici din mamaliga cu cascaval la cuptor

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cartofi albi
  • 1 chorizo picant
  • 1 ceapă albă mare
  • 1 gogosar
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei iute roșu
  • 1 zucchini mediu
  • 1 linguriță boia dulce
  • Sare, piper
  • 4 fire de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 5 căței de usturoi
  • Apă
  • Ulei
  • Pentru mămăliga:
  • 300 de grame făină de mălai
  • 1 litru apă
  • 1 lingura de sare
  • unt
  • 100 de grame cașcaval feliat

Mod de preparare

Se spală și se curăță legumele, se toacă cubulete ceapa, ardeii, gogosarul, usturoiul.
Se feliaza cartofii cuburi mai mari, la fel și zucchini, se feliaza carnatul.
Se încing într-o oală potrivită 4 linguri de ulei, apoi se calesc ceapa, ardeii, gogosarul și usturoiul, cca. 5 minute, se adaugă cartofii, carnatii, se asezoneaza, foaia de dafin, frunzele de cimbru, boiaua, apă cât să acopere toată compoziția.
Se fierbe tocanita cca. 30, 35 de minute.
În ultimele 15 minute, se adaugă zucchini.
Pentru mămăliga, se aduce apa la punctul de fierbere împreună cu sarea, se adaugă făina de mălai, se fierbe 15 minute, apoi se amestecă. Compoziția rezultată se așează într-o tava unsa cu unt, se niveleaza, se mai adaugă puțin unt și cascaval feliat. Se dă la cuptor, la 165 de grade Celsius, cca. 20 de minute. Se decupeaza bucăți cu o formă rotundă și se servesc alături de tocăniță.
Se presară puțin pătrunjel verde pe tocăniță, eu am uitat din cauza grabei!
E o mâncare satioasa, gustoasă și de sezon, iar chorizo poate fi înlocuit și cu alte tipuri de cârnați , mai mult sau mai puțin picanti , după gustul fiecăruia !
Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Inghetata de vanilie (reteta video)

Inghetata de vanilie este cea mai iubita si mai populara inghetata din lume. Se gaseste in multe forme, impreuna cu alte...

Inghetata de vanilie (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj