Tocanita picanta de pui

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 1 kg de piept de pui
  • • 1 ardei iute
  • • 2 cepe mari
  • • 100 g porumb din conserva sau congelat
  • • 3 catei de usturoi
  • • 250 ml de vin alb
  • • 3-4 linguri de ulei
  • • 3 linguri de pasta de tomate
  • • 1 varf de cutit de busuioc uscat
  • • ½ lingurita boia dulce
  • • 1 lingurita de rozmarin macinat
  • • condimente pentru carne de pui
  • • piper mozaic

Mod de preparare

Carnea se taie fasii si se presara cu amestec de condimente pentru pui, se lasa 10-15 min si apoi se prajeste in ulei pe ambele parti.
Se scoate pe un platou si, in uleiul in care s-a prajit carnea, se calesc ceapa si ardeiul uite.
Se pune carnea inapoi in cratita, se adauga vinul si apa cat sa le acopere, apoi se adauga condimentele (piper, busuioc si rozmarin).
Se lasa sa fiarba la foc mic, pana carnea este fiarta. Daca mai este nevoie, se mai adauga putina apa.
Se pune pasta de tomate, porumbul, boiaua, usturoiul pisat si se mai da cateva clocote.
Se poate servi simpla sau cu garnitura preferata: paste, orez sau cartofi.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa