Tocanita de porc cu cartofi

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g pulpa de porc
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 lgt pasta de ardei
  • sare roz de himalaya
  • piper proaspat macinat
  • 5 cartofi rosii, mari
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Se spala bine carnea, se sterge cu prosop de hartie si se taie cubulete potrivite.
Intr-o cratita, se pune uleiul la incins, apoi se adauga carnea. Se caleste pana devine alba. Se adauga ceapa taiata marunt si pasta de ardei. Se lasa sa se caleasca putin impreuna.
Morcovul se curata si se taie rondele, la fel si pastarnacul. Telina se curata si se taie cubulete. Se adauga peste carne, se amesteca, dupa care se pune apa, cat sa treaca de nivelul carnii. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Din cand in cand, se verifica carnea.
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Cand carnea este aproape gata, se adauga cartofii, frunzele de dafin si se lasa pe foc, pana cand sunt facuti cartofii. Se stinge focul, se inlatura frunzele de dafin, se acopera si se lasa putin sa se odihneasca.
Se serveste asezonata cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu portocale, rom si stafide

Un chec aromat si extrem de pufos pe care il prepar cu drag de fiecare data.

Desert chec cu portocale, rom si stafide
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj