Tocanita de Curcan cu Ciuperci si Mamaliguta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de curcan pulpa - 300 g
  • ciuperci conservate sau proaspete - 200g
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • patrunjel
  • 50 ml vin alb
  • ulei de masline
  • smantana
  • sare
  • piper
  • pt mamaliguta: faina de malai
  • mozarella
  • sare

Mod de preparare

Se caleste intr-o cratita de teflon ceapa si ciupercile taiate feliute cateva min, se adauga apoi ardeiul taiat marunt, vinul si putina boia. Se mai lasa cateva min sa se inmoaie si ardeiul si apoi de da la o parte. Iintr-o alta cratita se prajeste carnea de curcan feliata cateva min pana devine alba la culoare si se adauga apoi la legume.

Se lasa sa se patrunda mai adaugandu-se din cand in cand cate un strop de apa sa nu se arda. Cand e fiarta carnea se adauga un sos facut dintr-o jumatate de lingura de faina si smantana, se lasa sa dea doua clocote bune si apoi se stinge focul.

Se mai adauga patrunjel verde tocat pt a-i da aspect si culoare.
Se serveste fie cu paine, dar e f buna cu mamaliguta. Se face mamaliguta normal cu faina de malai si sare si se adauga o bucata de mozzarella taiata marunt (se va topi cat mamaliguta fierbe si ii va da un gust deosebit); daca nu aveti mozarella se poate pune branza topita sau unt. Se serveste cat e calda mamaliguta.

pofta buna

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...